Klimanetværk for lokalsamfund

Vi drømmer om at vores lokalsamfund i Vejle Kommune kan inspirere hinanden til endnu flere lokale klimaprojekter og skyde genvej til hurtig handling.

Invitation til netværksmøde i Thyregod den 11. december om deres fællesvarmeprojekt.

Næste netværksmøde: 11. december 2023 i Thyregod

Program: Temamøde om Thyregod-Vester Fællesvarme

Alle frivillige i Vejle kommune der arbejder med klima med et lokalt fokus, eller gerne vil i gang, er velkomne til en hyggelig netværksaften, der vil byde på:

 • Præsentation af det lokale fællesvarmeprojekt i Thyregod-Vester
 • Rundvisning ved lokalt biodiversitetsprojekt
 • Netværkstid
 • Nyheder fra Vejle Kommune
 • Lækker forplejning

Praktisk:
Af hensyn til forplejning bedes I tilmelde jer til Maren Pilegård Andersen på mamaa@vejle.dk senest 4. december. Skriv hvis du har særlige allergier.

Tid: kl. 17-20.

Adresse: Kirkehuset i Thyregod, Borgergade 4, 7223 Give.

Har du ikke mulighed for at komme i bil eller har du mulighed for at tage nogen med? Så skriv det i din tilmelding til mamaa@vejle.dk, så kan vi få organiseret noget fælleskørsel.

Video om Klimanetværket for lokalsamfund

Om netværket

Er du borger i Vejle Kommune, og er du interesseret i at lave frivillige lokale tiltag omkring klima, eller er du allerede i gang? Så er vores Klimanetværk for lokalsamfund måske noget for dig.

Visionen med Klimalandsbyprojektet er at få så mange lokalsamfund som muligt med på klimarejsen. Håbet er at Vandels projekt kan inspirere andre til at være med og selv lave lokale klimahandlinger og –projekter. Med udgangspunkt i Vandel er målet at udbrede de erfaringer, viden og resultater der skabes på tværs af hele kommunen og samtidig understøtte andre lokalsamfund der ønsker at arbejde med klima

Selvom der kun er udpeget én Klimalandsby, så ønsker vi at få alle med på den grønne omstilling og få mobiliseret så mange lokalsamfund som muligt til at rykke på at få nedbragt CO2-udledningen.

Derfor har vi igangsat et netværk for lokalsamfund der allerede arbejder med eller ønsker at arbejde med klima, hvor vi kan dele viden og erfaringer på tværs. Samtidig vil netværket kunne bruges til videndeling, samarbejdsmuligheder og vejledning ift. selv at komme i gang, eksempelvis med konkrete klimatiltag, ansøgninger mm.

Vær med i netværket

Tilmeld dig netværkets medlemsliste og få tilsendt invitationer og opsamlinger på netværksmøderne, invitationer til events og information om relevante events, tilbud, temaer mm.

Tilmeld dig til Maren Pilegård Andersen på mamaa@vejle.dk eller 21843568.

Tidligere netværksmøder

 • 11. oktober 2023 - Randbøldal

 • 29. april 2023 - Jelling

 • 29. november 2022 - Givskud Zoo

 • 28. september 2022 - Rørbæk Savværk

 • 8. juni 2022 - Skibet Makerspace

 • 30. marts 2022 - Vandel repaircafe

Grønt Forum kan hjælpe jer igang med jeres klimaprojekt

Grønt Forum er et netværk for klima, natur- og miljøinteresserede borgere, foreninger og virksomheder i Vejle Kommune. Grønt Forum giver sparring og hjælper med at udvikle projekter der engagerer sig i lokalsamfundet omkring alle emner indenfor bæredygtighed og resiliens. F.eks.: affaldshåndtering, mobilitet, klimatilpasning, byggeri, sociale fællesskaber, natur i byen, naturpleje, mere liv i haven, vedvarende energi osv.

Tag fat i Grønt Forums sekretariat hvis du har spørgsmål, ønsker sparring eller inspiration. Du kan også tilmelde dig vores netværk og modtage vores nyhedsbrev og invitationer til events og begivenheder eller følge Grønt Forum på Instagram, Facebook og Linkedin.

På Grønt Forums hjemmeside kan du også læse mere om de kommunale klimapuljer for borgere og finde information om tidligere støttede projekter.